• Bijgeluiden

Agenda

Maandag 18 november
Weekopening 3KB
Versieravond Sint en Kerst vanaf 19.00 uur (zonder kinderen)
Woensdag 20 november
Informatieochtend nieuwe geïnteresseerde ouders
voor de school 9.30 -11.00 uur
Donderdag 21 november
Boekenkaften in de hal 8.45 – 10.00 uur
Vrijdag 22 november
Weeksluiting in de groepen
Maandag 25 november
Weekopening 1OB
Informatieavond ouders 8e jaars overgang naar VO
Vergadering MR
Vrijdag 29 november
Atelier OB
Weeksluiting in de hal
Maandag 2 december
Weekopening in de groepen

Voor in de agenda:
De weekopening van 3MB is verplaatst naar maandag 3 februari 2020
5 december is een gewone schooldag tot 15.00 uur

De onderbouwgroepen gaan naar het Tropenmuseum,
de tentoonstelling 'Feest!'
Dinsdag 10 december: 2OB + 3OB
Donderdag 12 december: 1OB + 4OB
Wij gaan met een reisbus, de kinderen hebben dus geen ov-chipkaart nodig. Wel moeten zij die dag over blijven en dus voldoende eten/ drinken meenemen.
In de klas zal een lijstje komen te hangen waarop de ouders zich kunnen inschrijven.

Versieravond 18 november
Ons jaarlijkse versieravondje staat weer voor de deur. Wij nodigen jullie daarom allemaal van harte uit om op maandagavond 18 november te komen helpen. We hebben inpakkers, knippers, knutselaars, ophangers, plakkers, vouwers, koffiezetters en veel handen nodig. Het is dé avond om elkaar beter te leren kennen en om de school te veranderen in een mooi en feestelijke omgeving voor de kinderen. Dus kom gezellig helpen. De inloop is v.a. 19.00 uur en we gaan door tot ongeveer 21.00 uur. Tot dan! Feestelijke groet, De feestcommissie
PS: we hebben nog lege dozen nodig voor de versiering, deze kun je in het lege lokaal van de middenbouw (4MB) neerleggen, bedankt!!

Informatieavond ouders groep 8
Maandag 25 november a.s. is er een informatieavond voor de ouders van groep 8 over het voortgezet onderwijs, VO, de procedure en het tijdpad. Wij hopen alle ouders van groep 8 daar te zien, uitnodiging volgt via Parro.

Atelier Onderbouw Sinterklaas
Op vrijdag 29 november organiseert de onderbouw weer een atelier. Het thema van het atelier is sinterklaas. Wij nodigen jullie uit om aan dit atelier deel te nemen. Heb je een leuk idee voor een atelier en wil je graag een atelier leiden? Laat het ons weten en schrijf je in. Daarnaast hebben wij bij elke activiteit van het atelier ook hulpouders nodig. Het atelier begint om 09.00 uur en is rond 11.00 uur afgelopen.

De Hermitage
Vandaag hebben we een rondleiding gekregen door het museum en de juwelen van de tsaren en tsarina's bewonderd. We hebben geleerd over de tijd in Rusland zo'n 300 jaar geleden.
In het atelier hebben we zelf een broche gemaakt. Deze worden tentoongesteld in de klas. Het zijn prachtige exemplaren geworden.

Boeken kaften
Wij hebben dit schooljaar ook weer heel veel nieuwe boeken aangeschaft. Om deze boeken ook netjes te houden moeten deze geplastificeerd worden. Daarbij hebben wij uw hulp nodig. Daarom organiseren wij een koffiemomentje!
Vanaf 8.45 tot 10.00 staat de koffie en thee klaar in de hal en kunt u gezellig aanschuiven. Om onder het genot van een kopje koffie of thee één of twee boeken te plastificeren.

Aanmelden broertjes en zusjes
U heeft inmiddels van de gemeente Amsterdam het voorkeursformulier van de kinderen geboren tussen 1 september 2016 en 31 augustus 2017 ontvangen. Wij verzoeken u het ingevulde formulier zo spoedig mogelijk af te geven bij Cathy of Tilly zo weet u zeker dat uw kind aangemeld is bij ons op school i.v.m. de gegarandeerde plaatsing voor broertjes en zusjes.

REMBRANDT-HUIS
Vrijdag gingen we met de klas naar het Rembrandts huis, het was heel leuk we werden in twee groepen ingedeeld ik ging met mijn groepje als eerst door het huis lopen en kijken. Daarna mochten we etsen maken. Dat was heel erg leuk en alle tekeningen zijn super cool geworden.
Dit zijn de stappen die je moet doen om een mooie ets te maken
Maak een mooie tekening dat kan van alles zijn maar wij maakte een landschap

Je hebt een soort plastic plaatje nodig wat je op je tekening legt
Dan pak je een soort scherpen mes en gaan je met dat mes over al je lijntjes heen
Pak een soort rol kwast en rol er inkt overheen zorg dat overal inkt zit
Dan moet je met een watje het inkt er een beetje af vegen tot je het licht of donker genoeg vind
Met een watten staafje kan je licht aan brengen en schaduwen creëren
Dan moet je je plastic plaatje op een papiertje leggen en moet je het onder een speciale druk machine legen en gaan drukken
je tekening is nu klaar
Het was super leuk om te maken en Rembrandt huis zelf was ook heel mooi. Lisanne 2BB

Kind en Motoriek
Het wordt met de dag kouder. Dit leidt tot vaker binnen blijven en minder buitenspelen. Toch kun je binnen ook goed bewegen! Tips om de grove motoriek te stimuleren
- Als je naar de wc bent geweest, ga je springend terug naar de woonkamer.
- Sta tijdens het tandenpoetsen op één been, wissel van been als de boven of
onderkant van het gebit gepoetst is.
- Ballon overgooien of slaan, wie kan de ballon het langst in de lucht houden met handen en voeten?
- Maak een parcours en ga de strijd aan met uw kinderen wie het snelst het parcours kan voltooien. Onderdelen kunnen zijn: onder een tafel door kruipen, springen of hinkelen."
Altijd op de hoogte blijven van Kind en Motoriek en interessante speltips ontvangen? Like ons dan op www.facebook.com/kindenmotoriek
Wilt u (vrijblijvend) kennismaken, meer informatie krijgen over werkwijze, vergoedingen en/of advies over de motoriek van uw kind? Neem gerust contact met mij op via ilonka@kindenmotoriek.nl / 06-57450453 of loop op donderdag even bij mij langs. Graag tot ziens op de Biënkorf!
Met vriendelijke groet, Ilonka van Zanten

Gevonden voorwerpen
Er liggen in de kamer van Tilly bij de hoofdingang heel veel jassen. Mist uw kind een jas neem even een kijkje!

Ouderbijdrage 2019-2020
Denkt u aan het betalen van de ouderbijdrage? Het zou fijn zijn als iedereen snel betaalt, zodat het geld besteed kan worden aan de komende feesten Sinterklaas en Kerst. U kunt de bijdrage van € 42,- overmaken naar de rekening van de Ouderraad. Het rekeningnummer is: NL54 INGB 0004 5799 70
t.n.v. Financieel comité Biënkorf, o.v.v. de naam en groep van uw kind.
U kunt het bedrag ook contant betalen bij Cathy of met de Stadspas van uw kind.n.

Verhuizing van kinderen
Dringend verzoek aan ouders die gaan verhuizen of van plan zijn te gaan verhuizen. Graag melden bij de groepsleider en bij Cathy via mail:
c.vos@askoscholen.nl

Veilig Parkeren en Schoolzone
Langs de weg van de Mariëndaal, tegenover de school, ziet u een doorgetrokken gele streept. Dit betekent dat u hier niet mag stilstaan om kinderen uit de auto te laten, parkeren of anderszins te laden en lossen!
Dit is een van de maatregelen die de gemeente heeft getroffen om de schoolomgeving veiliger te maken en de overlast tegen te gaan voor de bewoners.

Een gele doorgetrokken streep houdt een verbod in. Op de plek naast een gele doorgetrokken streep is zelfs het stilstaan met een voertuig verboden. Het gaat hier dus verder dan een parkeerverbod!