• Bijgeluiden

Agenda

Maandag 10 februari
Weekopening 2KB
Dinsdag 11 februari
2MB  Stadslab
Woensdag 12 februari
Informatieochtend nieuwe geïnteresseerde ouders
voor de school 9.30 -11.00 uur
Vrijdag 14 februari
Alle kinderen middag vrij!
t/m 23 februari 
Voorjaarsvakantie
Maandag 24 februari
Studiedag alle kinderen vrij!
Dinsdag 25 februari
Weer naar school
3MB Stadslab
3OB Soundlab
Woensdag 26 februari 
4OB Soundlab
Donderdag 27 februari
2MB Stadslab
1OB Soundlab
Vrijdag 28 februari 
1MB Stadslab
Weeksluiting in de hal
Maandag 2 maart
Weekopening in de groepen
2OB Soundlab

Voor in de agenda:
Weekopening 4OB wordt maandag 23 maart
Musical 1BB wordt maandag 30 maart
Musical 3BB wordt donderdag 25 juni 2020
Ouderfeest vrijdag 12 juni
Studiedag maandag 15 juni
 
Verhuizing van kinderen
Dringend verzoek aan ouders die gaan verhuizen of van plan zijn te gaan verhuizen. Graag melden bij de groepsleider en bij Cathy via mail:
c.vos@askoscholen.nl.

Ouderbijdrage 2019 2020 herhaalde oproep!
Tijdens de oudergesprekken geven wij u de herinnering mee voor de betaling van de vrijwillige ouderbijdrage
2019 2020.  Het zou fijn zijn als iedereen snel betaalt, zodat het geld besteed kan worden. U kunt de bijdrage van € 42,- overmaken naar de rekening van de Ouderraad. Het rekeningnummer is:
NL54 INGB 0004 5799 70
t.n.v. Financieel comité Biënkorf, o.v.v. de naam en groep van uw kind.
U kunt het bedrag ook contant betalen bij Cathy of met de Stadspas van uw kind.


Stadspasregeling vrijwillige ouderbijdrage
Heeft uw kind een Stadspas? Dan kunt u daarmee vanaf dit schooljaar 2019 /2020 uw vrijwillige ouderbijdrage voldoen.
Scannen van de Stadspas
U kunt de Stadspas (met groene stip)van uw kind laten scannen bij Tilly op woensdagochtend of op afspraak. Zij scant de pas, waarna de gemeente het bedrag voor de ouderbijdrage, dit is inclusief het schoolreisje van gr 1 t/m 4 op de rekening van de school stort. De regeling geldt niet voor het schoolkamp en voor de kosten van overblijf. Deze moet u gewoon betalen. Wanneer de Stadspas gescand is, wordt genoteerd dat u de vrijwillige ouderbijdrage volledig heeft voldaan. 
Aanvragen Stadspas
De Stadspas met groene stip kunt u aanvragen als u een laag inkomen en weinig vermogen hebt. Wilt u weten of uw kind hier recht op heeft? Kijk dan op www.amsterdam.nl/pakjekans of bel met de gemeente op telefoonnummer 14020.

Hackathon
Waar? In Amsterdam West, bij Nextechnian (ROC)
Met wie? Van de Biënkorf waren mee: Stijn, Nora, Graciello, Yasmin, Graciano, Keije, Jasper en Vince (ik)
Voor de rest was het met leerlingen van Damstede en met studenten van het ROC.
Dag 1
Ik ging naar de hackathon. Dat is dat je met een groepje een oplossing moet bedenken voor co2 uitstoot, in Amsterdam. Eerst gingen we met de bus naar het bedrijf in west. Daarna gingen we naar mensen luisteren die bij de gemeente werken en een trendwatcher.
Om onze kennis bij te spijkeren. Toen gingen we aan de slag eerst moesten we onderzoek doen en elkaar leren kennen. Iedereen kreeg een vervoer soort wij kregen vrachtvervoer. We hadden eerst een idee om zonnepanelen op een vrachtwagen te doen. Maar zonnepanelen leveren te weinig energie op om te rijden. Dus dat deden we niet.
Dag 2
Toen kwamen we op het idee om een tram om te bouwen tot tram en vrachttram. Om producten nachts wanneer trams niet rijden rond te brengen.
We gingen aan de slag met het model maken.
Stijn maakt de trein (tram) en ik de bus voor als de tram niet tussen past of gaat. We waren alle twee klaar en toen maakte een meisje uit ons groepje het kapot om dat het niet was wat zij wilde.
Dag 3 (laatste)
Vandaag gingen we nog verder met het prototype: Stijn en ik
Hadden weer de tram gemaakt en dit keer maakte het meisje het niet kapot. We waren klaar met het prototype, eindelijk. Toen gingen we de pitch voorbereiden dat meisje en ik gingen het presenteren. De tijd was aan gebroken ik moest presenteren. Ik was best wel zenuwachtig omdat er best wel veel mensen waren. De pitch was klaar voor de rest waren er door de andere groepjes alleen maar ideeën de onmogelijk waren.
Ik dacht we hebben superveel kans maar nee hoor we waren niet in de top 3 geëindigd.
Het waren 3 super leuke dagen! Vince 3BB
 
De Toverfluit
We gingen maandag 27 Januari 2020  naar de Toverfluit. Ik had er niet zo veel zin in, want zeg nou zelf de Toverfluit! Dat klink toch wel een beetje kinderachtig. We gingen met een schoolreis bus en ik zat naast SINNE. Het was superleuk! Want je kon de stoelen naar achter en naar voren doen. We kwamen aan en het zag er wel leuk uit. De Toverfluit was in de Meervaart in de Rode zaal . En geloof me hij was best rood! Het begon uit het niets........... We hoorden muziek! Of donder ik weet het niet meer. Oja allebei! Als ik nu alles moet typen wat er gebeurde, duurt dat heeeeeeeeeel lang. Dus ik maak een samenvatting ; het ging over een meisje Pamina, en haar ouders  hadden altijd ruzie. Ze ging slapen, en kwam in een droom of zo iets. Daar in die droom was haar vader de Zon en haar moeder de Nacht. En ja, zij hadden ook altijd ruzie. Pamina was gevangen door de Zon. En de Nacht werd heel boos dus had ze iemand uit de Toekomst geroepen en degene heten Tamino. En die moest haar redden. EN DAN NOG DIT......... Pamina werd gevangen gehouden door Moon (hij heeft 1 arm, een nep bochel en een neppe enge stem). Dan had je ook nog Papageno, hij is een vallendesterrenvanger. Hij kwam op en ging reppen, beat-boxen en nog         streetdance.  De terug reis...... Ik, Sarah, Charlie en Sinne zatten helemaal achtrin, met zo van die 4 stoeltjes naast elkaar. En dat was ook super leuk!!!!!!  Einde!!!!!!!!!!!!!!!!!  Door Susie (3bb)
 
Word vriend van het Zoemertje!
Om deze schoolkrant te kunnen blijven maken hebben we uw steun nodig! Door vriend van het Zoemertje te worden voor 10 euro per jaar, kunnen we de vaardigheden van de kinderredactie vergroten d.m.v. workshops en excursies.
Hiermee help je de school ook met de financiering van de drukkosten van het blad.
Je kunt je donatie overmaken op rekening 
NL90 INGB 066.26.97.162 t.n.v. St. KBA inz. Biënkorf
o.v.v. vriend zoemertje 2019-2020
 
Herhaalde oproep!
Aanmelden broertjes en zusjes
U heeft inmiddels van de gemeente Amsterdam het voorkeursformulier van de kinderen geboren tussen 1 september 2016 en 31 augustus 2017 ontvangen. Wij verzoeken u het ingevulde formulier zo spoedig mogelijk af te geven bij Cathy of Tilly zo weet u zeker dat uw kind aangemeld is bij ons op school i.v.m. de gegarandeerde plaatsing voor broertjes en zusjes.