Ouder- en kindadviseur op school

Sinds januari 2015 werkt er op alle Amsterdamse basisscholen een ouder- en kindadviseur. Op onze school is dat: Naima Hadouch. Heeft u als ouder een vraag over opgroeien of opvoeden, of maakt u zich zorgen over uw kind? Dan kunt u altijd bij Naima terecht voor overleg of advies. Het kan gaan over pesten, opkomen voor jezelf of ruzie thuis. Maar een ouder- en kindadviseur kan u ook tips geven om uw kind beter te laten eten of slapen of om een leuke activiteit na school te vinden. Ook echtscheiding kan aan de orde zijn, ofwel andere problemen in de thuissituatie. Ook kan er hulp gevraagd worden bij het indienden van een aanvraag bij het sportfonds, ofwel aanmelden van een kindtraining zoals KIES, Rots en Water of SOVA. De ouder- en kindadviseur is er om ouders en kinderen goed en snel te helpen.

Wat doet een ouder- en kindadviseur?

Een ouder- en kinderadviseur kijkt samen met de ouder(s) wat er nodig is. Soms is een gesprek voldoende, soms is het nodig om samen een plan te maken. Naima is er ook om uw kind te helpen met tips, gesprekken of een training. Als het nodig is, kan zij ook anderen in het gezin ondersteuning bieden.

Om goed bereikbaar te zijn voor ouders en kinderen, houdt een ouder- en kinderadviseur spreekuur in de wijk bij het Ouder- en kindcentrum en op school. Ilse is onafhankelijk van school en maakt geen deel uit van het schoolteam. Als ouders het goed vinden, werkt zij wel samen met school. Zo worden onderwijsondersteuning en zorg goed op elkaar afgestemd.

Ouder- en Kindteams

De ouder- en kindadviseur maakt deel uit van Ouder- en Kindteam Waterlandplein. Daarin werken ouder- en kindadviseurs vanuit verschillende organisaties, met allemaal hun eigen expertise. Hierdoor is er in het team veel kennis en ervaring beschikbaar waar de ouder- en kindadviseur gebruik van kan maken. In het team zitten ook een jeugdarts en jeugdpsycholoog die mee kunnen denken of ingeschakeld kunnen worden voor een korte behandeling. De jeugdgezondheidszorg, met de vaste contactmomenten voor de leerlingen tijdens de schoolloopbaan, wordt voortaan vanuit de Ouder- en Kindteams geboden.

Contact 

Heeft u een vraag of wilt u kennismaken? U kunt Naima Hadouch bereiken via 06-83945530 of n.hadouch@oktamsterdam.nl. Meer informatie: www.oktamsterdam.nl​. Een afspraak op school is ook mogelijk.