Onderbouw naar Tropenmuseum

tropenmuseum 2tropenmuseum 3tropenmuseum 5tropenmuseum 6tropenmuseum 7tropenmuseum 8Gisteren zijn we met de klas naar het Tropenmuseum geweest. In het museum zijn we in 3 groepen verdeeld. Elk groepje werd begeleid door een ‘mati’ (medewerker) van het museum. Ieder groepje kreeg een workshop wat aansloot bij een onderwerp over Suriname. Dit ging uiteen van koken tot een lepel graferen.

Groepje 1: De kinderen in dit groepje gingen samen een gerecht koken wat veel wordt gegeten in Suriname tijdens feesten. Ze gingen bruine bonen met rijst maken. De uien, tomaten, selderij werd gesneden en de bonen werden geprakt. Dit gerecht gingen we aan het einde van de workshop uitdelen aan de kinderen uit de klas.

Groepje 2: De kinderen in dit groepje gingen samen lepels graferen. Hier kregen ze eerst een goede uitleg voor met voorbeelden erbij. Aan het einde mochten de kinderen hun gegrafeerde lepel laten zien aan de andere kinderen uit de klas.

Groepje 3: De kinderen in het laatste groepje zijn aan de slag gegaan met trommels. Ze hebben hierbij van hun ‘mati’ een aantal tromroffels geleerd. Aan het einde van de workshop mochten zij een optreden geven aan de andere kinderen van de klas.