Alle middenbouwgroepen naar Micropia Artis geweest

Micropia We waren met de hele klas naar Micropia en Artis

In Micropia zijn heel veel bacteriën. Meer dan 1000!

Er is een dode giraf en een standbeeld van een beerdiertje. Er waren mieren, in een grote kom met water en een eiland met plantjes en boompjes. En er was een grote cirkel van water om dat eiland heen. Die mieren waren die boompjes aan het afknagen en brachten het naar hun huisjes. Ze liepen door een buis heen naar grote rechthoekige glazen kooien. Daarin zat aarde en daar hadden de mieren huisjes in gemaakt, en daar woonden zij in. Dieper waren allemaal gangetjes en die gingen naar hun huisjes toe.

Je kon ook op een ding staan in de vorm van een hartje. Als je elkaar ging kussen dan zei hij hoeveel bacteriën je aan elkaar gaf. Maar als je met je hoofd naast elkaar gaat dan gaat hij al meten. Het is net alsof kussen.

Fenna en Mees 4MB

Micropia

We gingen dinsdag 22 maart naar Micropia. Toen we in Micropia waren moesten we eerst onze tassen en jassen in een hok doen. Er was een scanner. en als je voor die scanner ging staan kon je zien hoeveel bacteriën je had. Ik kan ook uitleggen wat goeie bacteriën zijn en wat slechte bacteriën zijn. Slechte bacteriën kunnen ziektes veroorzaken. Maar goede bacteriën zijn juist om gezond te blijven. En ik heb ook geleerd waar de meeste bacteriën zitten, die zitten in de dikke darm van een mens.

Even over Artis

Mijn lievelings dier is een papagaai. Ik vind het bijzonder omdat hij je napraat. We waren ook bij de zeehond. En er was een raam en als je je gezicht tegen het raam deed en er kwam een zeehond voorbij zwemen. Dan schrok je heel erg want dan komt hij opeens heel snel voorbij en daarna in slow motion.

Benthe van de hippe hommels

micropia 22 a micropia 22 c  micropia 22 d micropia 22 e  micropia 22 f