Alle groepn in de bovenbouw zijn naar de Stopera geweest voor DEmocracity

democracity 1 democracity C democracity F democracity B

DEmoracity
Uitje stopera: Op vrijdag 9 februari gingen we naar de stopera, je moest om 08:45 op school zijn.
In groepjes gingen we in en naar de metro, toen we bij de stopera kwamen gingen we meteen naar de Willem kraanzaal. Toen we binnenkwamen zagen we stoelen met tafeltjes staan, en je moest meteen bij groepje zitten. Toen we zaten moest je je voorstellen door op een knopje te drukken en dan ging er een microfoontje aan en zag je jezelf op een schermpje. Toen werden er dingen uitgelegd door een man die bij de stopera werkt.

Er lag een groot doek in het midden en daar stond heel Amsterdam op, maar er stonden nog geen gebouwen, omdat we die zelf moesten plaatsen.

De huisjes waren van karton gemaakt.

In het begin kreeg je met je groepje een papier waar allemaal rollen op stonden en dan moeste je kiezen welke rol je wou zijn. Wij waren allebei Woordvoerders.

Daarna ging je met je groepje een eigen partij maken. De partij van Cato heet: A.K.D dat staat voor Amsterdamse Kinder Democratie. En die van Mia heet: D.A.W dat staat voor: Denk Aan de Wereld. Toen moest de Woordvoeder van elk groepje het papier waar je alles had opgeschreven voorlezen. Daarna moest je met je groepje 5 gebouwen of andere voorzieningen pakken. En moest je op een papier schrijven welk gebouw je het belangrijkst vond en welke het minst, zo had het groepje van Cato het gemeentehuis op een, en het groepje van Mia het ziekenhuis op een. Daarna ging van elk groepje de woordvoerder voorlezen welk gebouw/winkel enz. Op een hadden en dan ging je daar over vertellen, en als laatste mocht de hele klas meestemmen of het gebouw wel of niet in de "stad" moest komen. En dat deed je met al je vijf gebouwen en het werd steeds een stapje moeilijker om je gebouw in de stad te krijgen. Op het laatst kwam er nog iemand van de gemeente, hij heette Igor, daar mocht je vragen aan stellen en vragen wat hij precies op zijn werk deed.
Toen gingen we weer terug naar school.
Gemaakt door: Cato.L. en Mia.A. uit groep 8 3BB Imkerdal