Agenda, Vakantie 2024-2025, verslag middenbouw kamp, ouderfeest, etc.

Agenda 3 juni 2024
Maandag 3 juni
Weekopening 1 MB

Donderdag 6 juni
Les Wereldgrachten in school

Vrijdag 7 juni
Talentenjacht!

Maandag 10 juni
Weekopening 1KB

Dinsdag 11 juni
Schoolreisje kleuterbouw

Donderdag 13 juni
Wereldgrachten 4MB

Vrijdag 14 juni
Weeksluiting in de groepen
Ouderfeest vanaf 20.00 uur
Maandag 17 juni
Weekopening in de groepen

Voor in de agenda:
Dinsdag 18 juni: Wereldgrachten 1MB
Donderdag 20 juni: Wereldgrachten 3MB
Vrijdagmiddag 21 juni: Alle kinderen vrij!
Maandag 24 juni: Musical 1BB
Dinsdag 25 juni: Wereldgrachten 2MB
Vrijdag 28 juni: Weeksluiting in het teken van Keti Koti

Save the date!
OUDERFEEST: Thema Goud
Hét jaarlijkse moment om de ouders en leerkrachten van school op een laagdrempelige manier te leren kennen. Er zijn hapjes, er zijn drankjes én er is muziek. Dit jaar zullen we de school omtoveren in een waar gouden paleisje waar onze eigen Ouderband zal optreden. Later op de avond wordt het stokje overgedragen aan de enige echte DJ Hans. We hebben er onwijs veel zin in en hopen jullie ook!
Dus regel alvast je oppas en zet het met gouden letters in je agenda.
Tot 14 juni!
Liefs, van de Feestcommissie.

Kamp middenbouw 
We gingen op kamp. We kwamen op school en we moesten onze tassen op een stapel leggen. Toen gingen we nog even kletsen in de klas. Vervolgens gingen we eindelijk!! We gingen in de bus zitten en rijden maar! Het duurde lang in de bus. Toen het nog een half uur duurde voordat we er waren begonnen we al met zingen: wij zijn er bijna. Uiteindelijk waren we er. Iedereen van de volwassenen stelde zich voor bij het kamphuis in Loon op zand. We hadden sportdag!! De spelletjes waren erg leuk. Aan het eind van de dag gingen we bij het kampvuur zitten. We aten een raketje. We zongen liedjes. Uiteindelijk gingen we slapen. Het enige probleem was dat iedereen ging praten (dat was heel irritant). 

De volgende ochtend werden we wakker. We speelden even en gingen ontbijten. Vandaag hebben we atelier. Ook het bosspel en bonte avond. We kregen te horen waar we ingedeeld werden. Er waren allemaal leuke onderwerpen. Als je klaar was met je kunstwerk mochten we buiten spelen. We gingen lunchen met boterhammen. Na de lunch gingen we naar het bos. Daar rook het heel lekker naar bladeren. Kim legde uit hoe het bosspel ging. Het eerste potje duurde heel kort, dus we hebben in totaal vier potjes gespeeld. Het was heel leuk, dus het was jammer dat we weg gingen. Vervolgens gingen we spelen. Het avondeten was al snel klaar. We aten wraps. Er was ook een toetje: vla. Oh ja, we hadden bonte avond! Er waren veel leuke spelletjes. De leukste vond ik weerwolven. Nu gingen we slapen. Deze nacht ging het veel beter.  

De volgende dag kwam de bus te laat dus we keken een film. Vervolgens gingen we helaas weg ☹. Lisa 4MB

Vakanties en vrije dagen 2024-2025 
Herfstvakantie                   26-10-2024  t/m   03-11-2024
Kerstvakantie                   21-12-2024  t/m   05-01-2025
Voorjaarsvakantie               15-02-2025  t/m   23-02-2025
Goede vrijdag & Pasen   18-04-2025  t/m   21-04-2025
Meivakantie inclusief Koningsdag en 5 mei 26-04-2025  t/m   11-05-2025
Hemelvaartdag                 29-05-2025  t/m   30-05-2025
Pinksteren                              09-06-2025        
Zomervakantie                12-07-2025  t/m   24-08-2025
 
Vrije dagen voor alle kinderen
 Studiedag: vrijdag 25-10-2024
Studiedag: maandag 24-02-2025 & dinsdag 25-02-2025
Studiedag: Nader te bepalen 
  
Vrije middagen voor midden- en bovenbouw
vrijdagmiddag voor kerstvakantie    20-12-2024
vrijdagmiddag januari                            Nog te bepalen
vrijdagmiddag voor voorjaarsvakantie      14-02-2025
vrijdagmiddag juni                              Nog te bepalen
vrijdagmiddag voor zomervakantie    11-07-2025
 


Verhuizing van kinderen

Dringend verzoek aan ouders die gaan verhuizen of van plan zijn te gaan verhuizen. Graag melden bij de groepsleider en bij Cathy via mail:
 c.vos@askoscholen.nl

We drinken alleen water in bekers/bidons etc.
We willen dat de kinderen in de ochtend fruit en/of rauwkost eten en water drinken. Water graag meegeven in een bidon/beker of iets anders duurzaams. Dit om met elkaar de ‘plasticsoep’ tegen te gaan! Tijdens de overblijf krijgen de kinderen melk of water. Ook vragen wij u geen plastic zuigverpakkingen fruitmoes mee te geven, ook dit is suiker. Geen koek en geen snoep!
 

Telefoons en smartwatch
De afspraak is dat kinderen in school geen smartphone gebruiken. Buiten mogen de kinderen gebruik maken van de telefoon om u te laten weten dat zij op school zijn gekomen. In school gaat de telefoon uit en blijft de telefoon in de tas of in een bakje bij de groepsleider. Dit geldt ook voor de smartwatch. U blijft zelf verantwoordelijk voor verlies, schade etc.

Aanmelden broertjes en zusjes
U heeft inmiddels van de gemeente Amsterdam het voorkeursformulier van de kinderen geboren tussen 1 september 2020 en 31 augustus 2021 ontvangen. Wij verzoeken u het ingevulde formulier zo spoedig mogelijk af te geven bij Cathy of Tilly zo weet u zeker dat uw kind aangemeld is bij ons op school.

Ouderbijdrage 2023-2024
Veel ouders hebben de vrijwillige ouderbijdrage al overgemaakt.
De 2e herinneringsbrieven zijn inmiddels meegegeven.
Het zou fijn zijn als iedereen snel betaalt, zodat het geld besteed kan worden aan activiteiten voor alle kinderen, denk aan de schoolreisjes voor de kleuter- en onderbouw en de lentewandeling. Ook draagt de ouderraad bijvoorbeeld bij aan het kamp van de midden- en bovenbouw en nieuwe boeken voor de bibliotheek.

U kunt de bijdrage van € 42,- overmaken naar de rekening van de Ouderraad. Het rekeningnummer is:
NL54 INGB 0004 5799 70
t.n.v. Financieel comité Biënkorf, o.v.v. de naam en groep van uw kind.
U kunt het bedrag ook contant betalen bij Cathy.
 
Dringend verzoek!
Een dringend verzoek aan jullie niet te fietsen op het trottoir naast de crèche en natuurlijk.
Graag afstappen en vanaf daar naar school lopen. We krijgen klachten van buurtbewoners.
Wanneer jullie aangesproken worden, laten we dan vriendelijk naar elkaar blijven. Als school en de verkeersouders van school zijn we nog steeds met het stadsdeel in gesprek om hier een fietspad aan te laten leggen.

Veilig Parkeren en Schoolzone
Langs de weg van de Mariëndaal, tegenover de school, ziet u een doorgetrokken gele streept. Dit betekent dat u hier niet mag stilstaan om kinderen uit de auto te laten, parkeren of anderszins te laden en lossen.
Dit is een van de maatregelen die de gemeente heeft getroffen om de schoolomgeving veiliger te maken en de overlast tegen te gaan voor de bewoners.
 
In de hele wijk geldt nu een stopverbod, houd hier rekening mee wanneer u uw kind naar school brengt.

Tevens ligt onze school in een schoolzone gebied, dus pas uw snelheid aan en wees alert op overstekende kinderen en fietsende kinderen.

Parkeren van fietsen en bakfietsen van ouders
Het is een uitdaging alle fietsen van de kinderen te parkeren op het schoolplein, dat lukt gelukkig goed. De vraag aan u als ouder is parkeer uw fiets buiten het schoolplein en parkeer uw fiets zodanig dat er voldoende ruimte op het trottoir overblijft om de looprichting aan te kunnen houden.

Voor de fietsers die gebruik maken van het trottoir naast de school, dit is een voetgangersgebied en geen fietspad, jullie zijn dus te gast en voetgangers gaan voor!

Trakteren op school
Wij willen u er dringend op wijzen dat wij op school willen dat er ‘gezonde en lekkere’ traktaties worden uitgedeeld door de jarige kinderen. Dit betekent dat er geen snoep wordt uitgedeeld en zeker geen lolly’s. En houd het bij één traktatie, dus niet ook nog een cadeautje erbij! Dit geldt ook voor de groepsleiders!


Word vriend van het Zoemertje!
Er is weer een prachtig exemplaar gemaakt, de kinderen hebben deze vorige week mee naar huis gekregen. Wanneer u deze editie niet heeft ontvangen neem dam even contact op met Tilly: bienkorf.info@askoscholen.nl

Om deze schoolkrant te kunnen blijven maken hebben we uw steun nodig.
Door vriend van het Zoemertje te worden voor 10 euro per jaar, kunnen we de vaardigheden van de kinderredactie vergroten d.m.v. workshops en excursies.

Hiermee help je de school ook met de financiering van de drukkosten van het blad.

In het laatste Zoemertje staat ook een QR-code om een bedrag over te maken.

Je kunt je donatie overmaken op rekening:
NL54 INGB 0004 5799 70
t.n.v. Financieel comité Biënkorf,

o.v.v. naam van uw kind en vriend zoemertje 2023-2024