Agenda, Ouderfeest, verhuizing van kinderen etc.

 Agenda 22 april 2024
 
Maandag 22 april
Weekopening kamp middenbouw
2MB en 4MB naar Loon op Zand

Woensdag 24 april
1MB en 3MB naar Loon op Zand
2MB en 4MB weer terug van kamp

Vrijdag 26 april
1MB en 3MB terug van Kamp

27 april t/m 12 mei: Meivakantie alle kinderen vrij

Maandag 13 mei
Weekopening in de groepen
Woensdag 15 mei
Juffen en meesterverjaardag kleuter- en onderbouw
Vrijdag 17 mei
ASKO studiedag alle kinderen vrij!
Maandag 20 mei
2e Pinksterdag alle kinderen vrij!
Dinsdag 21 mei
Weer naar school

Voor in de agenda::
27 mei: Musical 3BB

Save the date!
Zin in een gezellige avond? Kom dan naar Het Biënkorf Ouderfeest op

Vrijdag 14 juni 20.00 – 1.00 uur, met de Ouderband en DJ Hans.
De voetjes gaan zeker van de vloer!

Verhuizing van kinderen
Dringend verzoek aan ouders die gaan verhuizen of van plan zijn te gaan verhuizen. Graag melden bij de groepsleider en bij Cathy via mail:
 c.vos@askoscholen.nl

Girls Day!!!       

Wij hadden girls Day. Wij gingen met techniek aan de slag!!! Om promotie te doen voor de meiden dat techniek harstikke leuk is. 

We werden in drie verschillende groepen verdeeld. En gingen met verschillende dingen aan de slag. Wij begonnen met het skittle proefje yeah. Nee het proefje was niet doe een skittle in je mond helaas. Maar wij gingen met gif aan de slag, alcohol maar dan tikkeltje erger!!! Doe de skittle in de alcohol en leg het op een papiertje. Haal hem er af en je zou na een tijdje kun je zien dat het van kleur verandert wow. Bij mij was het niet zo goed gelukt neeeeeee. Maar we hadden wel lol😊. Aan dezelfde tafel hadden we ook een ander proefje gedaan. Namelijk hoe je een lava lamp zelf kan maken wow. Je hebt een potje, dan doe je er olie bovenop. De olie blijft boven drijven. Als je er dan een bruistablet in doet dan komt het: je hebt lava lamp zonder licht onze was prima gelukt. Tot slot mochten we nog een skittel. Mmmmm lekker. Doei zeggen en door naar het volgende proefje. Toen we bij de andere tafel waren aangekomen moesten we plastic gaan scheiden. Al het plastic zat in een kan met water. Djuna moest er zout bij doen zo dat het eerste soort plastic omhoog kwam. Toen moesten we er nog meer zout bij doen zodat er weer plastic omhoog zou komen. Enz. Toen we klaar waren en al het plastic hadden gescheiden gingen we elektrische slijm maken. Watttt? Ik weet niet helemaal elektrische, maar wat dan nog. Je moest eerst bloem en olie met elkaar mengen. Dan ga je een opgeblazen ballon statisch maken. Je doet het slijm bij de ballon en dan zie je dat he slijm naar de ballon toe trekt. En later kregen we een rondleiding van een vrouw. Ze liet ons een paar laboratoria zien, maar daar mocht je niet naar binnen als je onder de achttien was. Ze vertelden hoe zij plastic maken van suiker in plaats van aardolie.  

Wij vonden het interessant en leuk om de proefjes zelf een keer te doen. We hebben nu een beter beeld van de technische wereld bij een bedrijf.  

Juno, Phileine en Jaylin 2BB

We drinken alleen water in bekers/bidons etc.
We willen dat de kinderen in de ochtend fruit en/of rauwkost eten en water drinken. Water graag meegeven in een bidon/beker of iets anders duurzaams. Dit om met elkaar de ‘plasticsoep’ tegen te gaan! Tijdens de overblijf krijgen de kinderen melk of water. Ook vragen wij u geen plastic zuigverpakkingen fruitmoes mee te geven, ook dit is suiker. Geen koek en geen snoep!
 

Telefoons en smartwatch
De afspraak is dat kinderen in school geen smartphone gebruiken. Buiten mogen de kinderen gebruik maken van de telefoon om u te laten weten dat zij op school zijn gekomen. In school gaat de telefoon uit en blijft de telefoon in de tas of in een bakje bij de groepsleider. Dit geldt ook voor de smartwatch. U blijft zelf verantwoordelijk voor verlies, schade etc.

Aanmelden broertjes en zusjes
U heeft inmiddels van de gemeente Amsterdam het voorkeursformulier van de kinderen geboren tussen 1 september 2020 en 31 augustus 2021 ontvangen. Wij verzoeken u het ingevulde formulier zo spoedig mogelijk af te geven bij Cathy of Tilly zo weet u zeker dat uw kind aangemeld is bij ons op school.

Ouderbijdrage 2023-2024
Veel ouders hebben de vrijwillige ouderbijdrage al overgemaakt.
De 2e herinneringsbrieven zijn inmiddels meegegeven.
Het zou fijn zijn als iedereen snel betaalt, zodat het geld besteed kan worden aan activiteiten voor alle kinderen, denk aan de schoolreisjes voor de kleuter- en onderbouw en de lentewandeling. Ook draagt de ouderraad bijvoorbeeld bij aan het kamp van de midden- en bovenbouw en nieuwe boeken voor de bibliotheek.

U kunt de bijdrage van € 42,- overmaken naar de rekening van de Ouderraad. Het rekeningnummer is:
NL54 INGB 0004 5799 70
t.n.v. Financieel comité Biënkorf, o.v.v. de naam en groep van uw kind.
U kunt het bedrag ook contant betalen bij Cathy.
 
Dringend verzoek!
Een dringend verzoek aan jullie niet te fietsen op het trottoir naast de crèche en natuurlijk.
Graag afstappen en vanaf daar naar school lopen. We krijgen klachten van buurtbewoners.
Wanneer jullie aangesproken worden, laten we dan vriendelijk naar elkaar blijven. Als school en de verkeersouders van school zijn we nog steeds met het stadsdeel in gesprek om hier een fietspad aan te laten leggen.

Veilig Parkeren en Schoolzone
Langs de weg van de Mariëndaal, tegenover de school, ziet u een doorgetrokken gele streept. Dit betekent dat u hier niet mag stilstaan om kinderen uit de auto te laten, parkeren of anderszins te laden en lossen.
Dit is een van de maatregelen die de gemeente heeft getroffen om de schoolomgeving veiliger te maken en de overlast tegen te gaan voor de bewoners.
 
In de hele wijk geldt nu een stopverbod, houd hier rekening mee wanneer u uw kind naar school brengt.

Tevens ligt onze school in een schoolzone gebied, dus pas uw snelheid aan en wees alert op overstekende kinderen en fietsende kinderen.

Parkeren van fietsen en bakfietsen van ouders
Het is een uitdaging alle fietsen van de kinderen te parkeren op het schoolplein, dat lukt gelukkig goed. De vraag aan u als ouder is parkeer uw fiets buiten het schoolplein en parkeer uw fiets zodanig dat er voldoende ruimte op het trottoir overblijft om de looprichting aan te kunnen houden.

Voor de fietsers die gebruik maken van het trottoir naast de school, dit is een voetgangersgebied en geen fietspad, jullie zijn dus te gast en voetgangers gaan voor!

Trakteren op school
Wij willen u er dringend op wijzen dat wij op school willen dat er ‘gezonde en lekkere’ traktaties worden uitgedeeld door de jarige kinderen. Dit betekent dat er geen snoep wordt uitgedeeld en zeker geen lolly’s. En houd het bij één traktatie, dus niet ook nog een cadeautje erbij! Dit geldt ook voor de groepsleiders!


Word vriend van het Zoemertje!
Er is weer een prachtig exemplaar gemaakt, de kinderen hebben deze vorige week mee naar huis gekregen. Wanneer u deze editie niet heeft ontvangen neem dam even contact op met Tilly: bienkorf.info@askoscholen.nl

Om deze schoolkrant te kunnen blijven maken hebben we uw steun nodig.
Door vriend van het Zoemertje te worden voor 10 euro per jaar, kunnen we de vaardigheden van de kinderredactie vergroten d.m.v. workshops en excursies.

Hiermee help je de school ook met de financiering van de drukkosten van het blad.

In het laatste Zoemertje staat ook een QR-code om een bedrag over te maken.

Je kunt je donatie overmaken op rekening:
NL54 INGB 0004 5799 70
t.n.v. Financieel comité Biënkorf,

o.v.v. naam van uw kind en vriend zoemertje 2023-2024