Agenda, verslag Bladel, parkeren van auto's en fietsen ouderbijdrage etc.

Agenda 16 oktober 2023
 
Maandag 16 oktober
Weekopening in de groepen

1KB en 5KB Natuurpad

Vergadering Ouderraad

Dinsdag 17 oktober
4KB Natuurpad

Woensdag 18 oktober
Weekopening 2OB

2KB en 3KB Natuurpad

Vrijdag 20 oktober
Studiedag alle kinderen vrij!

Herfstvakantie t/m 29 oktober alle kinderen vrij!

Maandag 30 oktober
Weekopening in de groepen

Vrijdag 3 november
Weeksluiting in de groepen

Maandag 6 november
Weekopening 4MB

Voor in de agenda:
Maandagavond 20 november: Sinterklaasversieravond
Maandagavond 27 november: Informatieavond ouders groep 8

Dringend verzoek!
Een dringend verzoek aan jullie niet te fietsen op het trottoir naast de crèche en natuurlijk.
Graag afstappen en vanaf daar naar school lopen. We krijgen klachten van buurtbewoners.
Wanneer jullie aangesproken worden, laten we dan vriendelijk naar elkaar blijven. Als school en de verkeersouders van school zijn we nog steeds met het stadsdeel in gesprek om hier een fietspad aan te laten leggen.

We drinken alleen water in bekers/bidons etc.
We willen dat de kinderen in de ochtend fruit en/of rauwkost eten en water drinken. Water graag meegeven in een bidon/beker of iets anders duurzaams. Dit om met elkaar de ‘plasticsoep’ tegen te gaan! Tijdens de overblijf krijgen de kinderen melk of water. Ook vragen wij u geen plastic zuigverpakkingen fruitmoes mee te geven, ook dit is suiker. Geen koek en geen snoep!
 
Schoolkamp Bladel 2BB
Maandag
Moesten we om 10:30 op school zijn. En toen vertrokken we met de bus. We kwamen aan in Bladel en tilde alle spullen naar het kamphuis. Er gebeurde niet veel tot het avond was. Maar toen we klaar waren met eten kwamen Mo en Dirk en gingen ze ruzie maken om een schat. En toen ging Dirk naar het bos en wij moesten van Mo hem volgen (we vonden een regenboog steen en een paar blaadjes met allemaal rare schift erop). En toen we weer bij het kamphuis waren gingen we in een kring zitten. Mo zei toen op eens dat het begonnen was. En op eens ging een licht knipperen en toen kwam Zwarte Kaat. Ze zei dat we een dapperheidstest moesten doen als we in het kamphuis wouden blijven.  

Dinsdag
Na ontbijt mochten we buiten spelen tot 10:30. En dan ging de bel en toen begon sportdag. Eerst werden we in teams gezet ik kwam met Niek, Simay en Antony. We begonnen bij Daan en na Daan. Speelde we nog 5 spellen. Toen we klaar waren met soort dag ging ik en een paar andere kinderen een kampvuur maken. En we gingen kastanjes in het vuur gooien en na een paar secondes ontplofte een paar net als popcorn. Maar toen werd het gevaarlijk. Dus moesten we stoppen. Net na het- ontbijt kwam Brenda. En na 21:00 gingen we een film kijken en dierengeluiden spelen.

Woensdag
We werden wakker en gingen met lange mouwen, lange, sokken en dichte schoenen naar het bos. Om levend kwartet te spelen. Toen we terug waren aten we lunch en mochten we vrij buiten spelen. Ik ging met Jonas, Auke, Niek, Ashley, Sam, Ibrahim en een paar andere kinderen spelen. Voor het avondeten hadden we atelier. Ik zat met Sam, Otmar, Benjamin en Yahyah bij solderen. Na het avondeten gingen we met ze alle naar het bos om het douane spel te spelen. 

Donderdag
Na ontbijt gingen we een speurtocht doen naar de heksenboom. Toen we terug waren aten we lunch. En mochten we vrijspelen maar ik en een groep kinderen hadden een ander plan. We gingen met zijn allen een groot vuur maken hij werd supergroot. Maar helaas moesten we wachten op het eten. We waren echt een uur aan het wachten. Pas om 19:23 was het eten klaar. Dan moesten we nog het brood, mais en aardappels roosteren. Toen we klaar waren mochten we omkleden. En toen moesten we voor het kamp gebouw en toen iedereen klaar was mochten we naar binnen. We gingen zitten en toen begon de talentshow. Ashley, Jonas, Mike, Auke en ik gingen eerst met Ashley loek aat my. En werden we 4d. Maar toen was het tijd om te feesten. Er was een heel lang lijst music en we gingen pas om 01:39 naar bed.

Vrijdag
We gingen naar huis.  Geschreven door Djuna.

Veilig Parkeren en Schoolzone
Langs de weg van de Mariëndaal, tegenover de school, ziet u een doorgetrokken gele streept. Dit betekent dat u hier niet mag stilstaan om kinderen uit de auto te laten, parkeren of anderszins te laden en lossen.
Dit is een van de maatregelen die de gemeente heeft getroffen om de schoolomgeving veiliger te maken en de overlast tegen te gaan voor de bewoners.
 
In de hele wijk geldt nu een stopverbod, houd hier rekening mee wanneer u uw kind naar school brengt.

Tevens ligt onze school in een schoolzone gebied, dus pas uw snelheid aan en wees alert op overstekende kinderen en fietsende kinderen.

Parkeren van fietsen en bakfietsen van ouders
Het is een uitdaging alle fietsen van de kinderen te parkeren op het schoolplein, dat lukt gelukkig goed. De vraag aan u als ouder is parkeer uw fiets buiten het schoolplein en parkeer uw fiets zodanig dat er voldoende ruimte op het trottoir overblijft om de looprichting aan te kunnen houden.

Voor de fietsers die gebruik maken van het trottoir naast de school, dit is een voetgangersgebied en geen fietspad, jullie zijn dus te gast en voetgangers gaan voor!

Naschoolse aanbieders van De Biënkorf
Wij werken met een aantal na-schoolse aanbieders samen. Tinteltuin (locatie Stadshoeve en Buikslotermeer), Kleinlab, Norlandia, Combiwel Zilverberg en Partou (locatie Kampina en Elzenhagenpad). Partou Elzenhagenpad is voor 7+ kinderen,  zij bieden een sportaanbod op maandag, dinsdag en donderdag informatie en aanmelding via Partou.

Overblijfregeling 2023-2024
Graag z.s.m. de overblijfregeling voor dit schooljaar inleveren.

De bijdrage zo spoedig mogelijk overmaken naar de rekening
van TSO: NL05 INGB 0660 5716 76

Wanneer u de overblijf van 2022-2023 nog niet betaald heeft of nog geen regeling heeft getroffen, kan uw kind geen gebruik maken van de overblijfregeling 2023-2024.

Verhuizing van kinderen
Dringend verzoek aan ouders die gaan verhuizen of van plan zijn te gaan verhuizen. Graag melden bij de groepsleider en bij Cathy via mail:
 c.vos@askoscholen.nl

Trakteren op school
Wij willen u er dringend op wijzen dat wij op school willen dat er ‘gezonde en lekkere’ traktaties worden uitgedeeld door de jarige kinderen. Dit betekent dat er geen snoep wordt uitgedeeld en zeker geen lolly’s. En houd het bij één traktatie, dus niet ook nog een cadeautje erbij! Dit geldt ook voor de groepsleiders!

Ouderbijdrage 2023-2024
Binnenkort geven wij de brieven voor de ouderbijdrage  mee. Het zou fijn zijn als iedereen snel betaalt, zodat het geld besteed kan worden aan activiteiten voor alle kinderen.

U kunt de bijdrage van € 42,- overmaken naar de rekening van de Ouderraad. Het rekeningnummer is:
NL54 INGB 0004 5799 70
t.n.v. Financieel comité Biënkorf, o.v.v. de naam en groep van uw kind.
U kunt het bedrag ook contant betalen bij Cathy.
 
Word vriend van het Zoemertje!
Voor de zomervakantie is ere weer een prachtig exemplaar gemaakt. Wanneer u deze editie niet heeft ontvangen neem dam even contact op met Tilly: bienkorf.info@askoscholen.nl

Om deze schoolkrant te kunnen blijven maken hebben we uw steun nodig.
Door vriend van het Zoemertje te worden voor 10 euro per jaar, kunnen we de vaardigheden van de kinderredactie vergroten d.m.v. workshops en excursies.

Hiermee help je de school ook met de financiering van de drukkosten van het blad.

Je kunt je donatie overmaken op rekening:
NL54 INGB 0004 5799 70
t.n.v. Financieel comité Biënkorf,

o.v.v. naam van uw kind en vriend zoemertje 2023-2024