Agenda, Kerstviering, inzameling voedselbank etc.

Agenda 12 december
Maandag 12 december
Weekopening in de groepen
1BB en 2 BB naar ‘Ons’ lieve Heer op Solder'
Dinsdag 13 december
Atelier bovenbouw
3BB naar ‘Ons’ lieve Heer op Solder’
Woensdag 14 december
Atelier OB
Donderdag 15 december
OB naar de Krakeling
Vrijdag 16 december
Weekafsluiting in het teken van Kerst door het team
Atelier MB
Start inzameling voedselbank
Maandag 19 december
Kerstweekopening 3OB
4BB naar ‘Ons’ lieve Heer op Solder’
Tentoonstelling BB 14.45 – 15.15
Donderdag 22 december
Kerstviering; programma zie verder in deze Bijgeluiden
Vrijdag 23 december
Kerstversiering weghalen
Alle kinderen middag vrij
Kerstvakantie t/m 8 januari

Maandag 9 januari
Alle kinderen weer naar school
Weekopening in de groepen

 

Kerstviering op de Biënkorf donderdag 22 december
Voor het eerst dit jaar zijn alle kinderen weer van harte welkom voor een feestelijk diner in hun klas. Wij vinden het fijn dat we deze traditie weer kunnen voortzetten. De kinderen mogen feestelijk verkleed op school komen. Met elkaar eten we, kijken we terug naar het afgelopen jaar en wensen we elkaar al het goeds voor het nieuwe jaar. 

Wij rekenen op u als het gaat om het maken van lekkere (hartige) hapjes. Een intekenlijst komt daarvoor bij de klassen te hangen.

Vanaf dit jaar vragen wij u een kaartje bij het gerecht te doen waar de ingrediënten opstaan. Dit is belangrijk voor kinderen met allergieën of kinderen met andere (diëet)wensen (bijv. vegetarisch, halal).


17.30 uur: de kinderen brengen hun meegebrachte eten naar de groepen.

17.45 - 18.00 uur: we komen traditiegetrouw voorafgaande aan het diner samen op het schoolplein om met elkaar te zingen, kinderen, ouders, groepsleiders en het Biënkorfkoor o.l.v. Annette. 

18.00 - 19.00 uur: diner voor de kinderen in hun eigen groep. 

Ouders zijn van harte welkom in de hal van de school waar vegetarische soep klaar staat. 


Een verzoek aan de ouders: blijf niet in de gangen staan in verband met de viering van de kinderen in de groepen.  

Inzameling Voedselbank
De afgelopen jaren was de inzamelingsactie voor de Voedselbank een groot succes! Helpt u dit jaar weer mee om de mensen, die gebruik maken van de Voedselbank, een extraatje te geven voor de feestdagen?
De Voedselbank heeft met name houdbare producten nodig, zoals blikken soep, potten saus, pasta, pindakaas, chocoladepasta, luiers maar ook bijv. toiletartikelen etc. (geen alcohol of verse producten). 

Dus ruim met de kinderen de keukenkastjes uit of koop iets extra’s bij de supermarkt en doneer aan de Voedselbank. Bij voorbaat dank.

Vrijdag 16 december staan de kratten/dozen bij de groepen. 

Ouderhulp rond Kerst
Graag willen we jullie hulp vragen voor het volgende:
Kerstversiering opruimen: vrijdag 23 december 8.45 uur
Vele handen maak licht werk, fijn als je kunt helpen, dank alvast!!

Aanmelden broertjes en zusjes
U heeft inmiddels van de gemeente Amsterdam het voorkeursformulier van de kinderen geboren tussen 1 september 2019 en 31 augustus 2020 ontvangen. Wij verzoeken u het ingevulde formulier zo spoedig mogelijk af te geven bij Cathy of Tilly zo weet u zeker dat uw kind aangemeld is bij ons op school i.v.m. de gegarandeerde plaatsing voor broertjes en zusjes.

Trakteren op school
Wij willen u er dringend op wijzen dat wij op school willen dat er ‘gezonde en lekkere’ traktaties worden uitgedeeld door de jarige kinderen. Dit betekent dat er geen snoep wordt uitgedeeld, geen chocolade en zeker geen lolly’s. En houd het bij één traktatie, dus niet ook nog een cadeautje erbij! Dit geldt ook voor de groepsleiders!

Ouderbijdrage 2022-2023
Deze week worden de brieven voor de ouderbijdrage meegegeven. Het zou fijn zijn als iedereen snel betaalt, zodat het geld besteed kan worden aan activiteiten voor alle kinderen. Denk hierbij aan het Sinterklaasfeest en Kerst. Ook draagt de ouderraad bijvoorbeeld bij aan het kamp van de midden- en bovenbouw en nieuwe boeken voor de bibliotheek.

U kunt de bijdrage van € 42,- overmaken naar de rekening van de Ouderraad. Het rekeningnummer is:
NL54 INGB 0004 5799 70
t.n.v. Financieel comité Biënkorf, o.v.v. de naam en groep van uw kind.
U kunt het bedrag ook contant betalen bij Cathy.
 
U kunt ook met de stadspas van uw kind de ouderbijdrage voldoen, neem dan even contact op met Tilly, bienkorf.info@askoscholen.nl

Telefoons en smartwatch
De afspraak is dat kinderen in school geen smartphone gebruiken. Buiten mogen de kinderen gebruik maken van de telefoon om u te laten weten dat zij op school zijn gekomen. In school blijft de telefoon in de tas of in een bakje bij de groepsleider. Dit geldt ook voor de smartwatch. Wij zien steeds meer kinderen met een smartwatch. Deze blijven thuis of in een bakje bij de groepsleider.
U blijft zelf verantwoordelijk voor verlies, schade etc.

We drinken alleen water in bekers/bidons etc.
We willen dat de kinderen in de ochtend fruit en/of rauwkost eten en water drinken. Water graag meegeven in een bidon/beker of iets anders duurzaams. Dit om met elkaar de ‘plasticsoep’ tegen te gaan! Tijdens de overblijf krijgen de kinderen melk of water.
 
Veilig Parkeren en Schoolzone
Langs de weg van de Mariëndaal, tegenover de school, ziet u een doorgetrokken gele streept. Dit betekent dat u hier niet mag stilstaan om kinderen uit de auto te laten, parkeren of anderszins te laden en lossen.
Dit is een van de maatregelen die de gemeente heeft getroffen om de schoolomgeving veiliger te maken en de overlast tegen te gaan voor de bewoners.
 
In de hele wijk geldt nu een stopverbod, houd hier rekening mee wanneer u uw kind naar school brengt.

Tevens ligt onze school in een schoolzone gebied, dus pas uw snelheid aan en wees alert op overstekende kinderen en fietsende kinderen.

Parkeren van fietsen en bakfietsen van ouders
Het is een uitdaging alle fietsen van de kinderen te parkeren op het schoolplein, dat lukt gelukkig goed. De vraag aan u als ouder is parkeer uw fiets buiten het schoolplein en parkeer uw fiets zodanig dat er voldoende ruimte op het trottoir overblijft om de looprichting aan te kunnen houden.

Voor de fietsers die gebruik maken van het trottoir naast de school, dit is een voetgangersgebied en geen fietspad, jullie zijn dus te gast en voetgangers gaan voor!


Verhuizing van kinderen
Dringend verzoek aan ouders die gaan verhuizen of van plan zijn te gaan verhuizen. Graag melden bij de groepsleider en bij Cathy via mail:
 c.vos@askoscholen.nl


Word vriend van het Zoemertje!

Voor de zomervakantie is ere weer een prachtig exemplaar gemaakt. Wanneer u deze editie niet heeft ontvangen neem dam even contact op met Tilly: bienkorf.info@askoscholen.nl

Om deze schoolkrant te kunnen blijven maken hebben we uw steun nodig.
Door vriend van het Zoemertje te worden voor 10 euro per jaar, kunnen we de vaardigheden van de kinderredactie vergroten d.m.v. workshops en excursies.

Hiermee help je de school ook met de financiering van de drukkosten van het blad.

Je kunt je donatie overmaken op rekening

NL12INGB0676033156 tnv ASKO

o.v.v. vriend zoemertje 2022-2023 07TK Bienkorf