Ale groepen 7/8 hebben het Rembrandthuis bezocht

rembrandt 22 a

Het Rembrandthuis

We kwamen aan bij het Rembrand huis en werden in twee groepen verdeeld de eerste groep ging het oude huis in en de tweede groep ging naar het atelier en ging etsen ik zat in de tweede groep. 

rembrandt 22 bEtsen

Bij het etsen gingen we ons zelf etsen maar hoe doe je dat? Eerst maak je een schets, dan plak je een hard stukje plastic er overheen en ga je met een dikke zware naald er overheen en trek je de lijnen over. Dan rol je er inkt overheen en met een gek ding er overheen, om de inkt er goed in te wrijven. Dan leg je het op een papiertje met de krassen naar boven. Daar overheen gaat een vochtig papiertje en gaat het in de pers. De pers moet je draaien en dan je hebt een ets, even drogen en klaar. 

De rondleiding

We gingen naar het oude huis van Rembrandt. Als eerst gingen we naar de keuken daar was een bedstee en een haard met pannen. Ook was er een doofpot voor de houtskool. Toen gingen we een trap die was smal zo liepen we door naar zijn atelier waar hij etsen maakte. Daarna gingen we naar zijn verzamelkamer. Hij had daar heel veel geld in gestoken. Hij had kristallen en nog veel meer. Toen gingen we naar zijn leerlingen-atelier. De leerlingen hadden een gulden op het hout geschilderd en Rembrandt dacht dat het echt was en hij wou het pakken maar het lukte niet. En toen gingen we weer naar beneden en naar buiten en terug naar school. 
Eise 4BB