project in de middenbouw

Project Amsterdam in de middenbouw
In de middenbouw staat  Amsterdam centraal. De kinderen leren binnen het project van alles over Amsterdam, lezen boeken, schrijven verhalen, kijken films en bezoeken het Paleis op de Dam, op de website kunt u verslagen van de kinderen lezen.

 amsterdam mb 2022 a

amsterdam mb 2022 b

Paleis op de dam

We gingen naar school. En toen we op school waren moesten we duo lezen. Toen we klaar waren met lezen gingen we in de kring zitten. Daarna moesten we rekenen. Toen zei Maaike jullie mogen iets kleins eten. Daarna werden we in groepjes verdeeld, in groepjes van vijf. Toen gingen we naar buiten lopen. Toen liepen we naar de metro. We moesten twee haltes wachten. We stopten bij het centraal station iedereen moest tegen de muur. We gingen lopen door de stad. We gingen naar gebouwen en huizen kijken. We zagen scheve huizen en we zagen ook een hals-, klok- en tuitgevel met voluut.Ook keken we naar het Centraal Station. Het was heel mooi en we zagen ook de Amsterdamse vlag, met drie kruisjes. De kruisjes hebben een betekenis: barmhartigheid, heldhaftigheid en vastberadenheid.

Het Paleis was van binnen en buiten heel mooi. In het begin zagen we een foto van Koning Willem Alexander en koningin Maxima. We zagen ook Atlas die de hemel op zijn schouders droeg. De eerste kamer die we zagen was heel erg groot en met heel veel kunst. En gingen ons verkleden als koning (in), hond van de koning, burgermeesters, prins (ses), Lodewijk.

Toen de rondleiding klaar was, gingen we een hapje eten en weer terug naar school.

Nassim en Sammy

De Honingbijen 2MB